26.09.2024 / 14:40 Politika - Predsjednik RS

Dodik: Nema skrivenih ratnih namjera u Deklaraciji Svesrpskog sabora

Dodik: Nema skrivenih ratnih namjera u Deklaraciji Svesrpskog sabora
Foto: RTRS

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je danas da Deklaracija usvojena na Svesrpskom saboru, koju pokušavaju da ospore, poziva na mir i u njoj nema skrivenih planova, a pogotovo ne ratnih.

Dodik je rekao da je Deklaracija historijski dokument koji predviđa da se "u miru u regionu razvijamo u okviru svojih potencijala".

- Deklaracija nije uperena protiv Dejtona - rekao je predsjednik RS na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem.

On je istakao da će RS i Srbija nastaviti da sarađuju.

Dodik je rekao da je kao funkcioner RS imao priliku da upozna sve vlasti u Srbiji još dok je predsjednik bio Slobodan Milošević, ali da su RS i Srbija najbolje odnose ostvarile dolaskom tima Aleksandra Vučića i koji su vidljivi na svakom koraku.

- Mi osvajamo prostore koji su dozvoljeni i jednako se brinemo o problemima i miru u Srbiji, stojeći iza nje u pravednoj borbi za poziciju srpskog naroda i teritorijalni integritet Srbije u pogledu Kosova - rekao je Dodik.

On je rekao da Srbija uporno podržava teritorijalni integritet BiH, čak i onda kada predstavnici političkog Sarajeva osporavaju njen teritorijalni integritet i daju Kosovu status koji bi zabranili u RS.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo