26.09.2024 / 11:04 Politika - Predsjednik RS-a

Dodik brutalno izvrijeđao Bećirovića zbog obraćanja u UN-u: Lažov, srbomrzac...

Dodik brutalno izvrijeđao Bećirovića zbog obraćanja u UN-u: Lažov, srbomrzac...
Foto: Ilustracija
Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović obični mali provincijski lažov, manipulator i veliki srbomrzac koji "koristi svaku situaciju da krši Ustav dejtonske BiH i iznosi lične stavove na radost svojih ostrašćenih istomišljenika".

Na pitanje Srne da prokomentariše obraćanje Bećirovića u Generalnoj skupštini UN-u, Dodik je odgovorio da je u glavi tog malog čaršijanera skupljena bolesna mržnja usmjerena prema Srbima, Rs-u i Srbiji, te da sebe promoviše šireći laži o srpskom narodu, Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću.

- Bećirović pokušava da gradi političku karijeru na širenju mržnje među narodima u BiH i sa željom da naruši odnose sa Srbijom. Јoš jednom, ali samo onako, treba reći da to što on govori nisu stavovi BiH. Ubleha, nastavlja da na ovaj način najbolje ruši BiH. Na njegovu žalost, na taj način on samo ruši BiH i još više je ukopava tako da ona ostaje "crna rupa" neostvarenih želja i radikalnih težnji tipova poput Denisa, Dine, Zukana i sličnih njima - kazao je Dodik.

On je mišljenja kako "njihova srbomrzačka retorika ima odjeka samo među njihovim radikalnim sljedbenicima u sarajevskoj mahali", a u Rs-u i Srbiji doprinose još većem rastu političkog rejtinga i Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.

- Hvala im na tome i samo neka nastave, a srpski narod zna kako i s kim dalje - kazao je Dodik.

Podsjetit ćemo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović obratio se na Generalnoj debati 79. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u New Yorku. Između ostalog, istakao je i kako susjedna Srbija ugrožava BiH.

"Velikodržavne pretenzije Srbije prema teritorijama drugih država su suštinski razlog zašto su Bosna i Hercegovina i Zapadni Balkan izloženi novim opasnostima. Jedan od dokaza koji govori o tome je i destruktivna Deklaracija tzv. svesrpskog sabora. Podsjećam, Deklaracija je usvojena u Beogradu, 8. juna ove godine", naglasio je Bećirović u svom obraćanju i rekao kako ona nije obični deklarativni akt, već opasan velikodržavni programski dokument, koji ugrožava Dejtonski mirovni sporazum i državu Bosnu i Hercegovinu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo