26.06.2023 / 22:27 BiH - Uručeni pokloni

U Srebrenici održana jedanaesta po redu "Konferencija beba"

U Srebrenici održana jedanaesta po redu "Konferencija beba"
Foto: FENA

Ove godine po jedanaesti put održana je manifestacija „Konferencija beba 2023“, a organizator je Odjeljenje za društvene djelatnosti i javni servis Opštine Srebrenica uz pomoć Dječijeg vrtića „Poletarac“ Srebrenica. Incijator manifestacije je Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

Manifestacija je počela šetnjom gradom roditelja sa svojim mališanima, a zatim je na igralištu ispred osnovne škole i Srednjoškolskog centra održano takmičenje mališana u puzanju, trčanju i presvlačenju.

Adem Mehmedović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Opštine Srebrenica kaže da je cilj manifestacije da se čuje dječiji osmijeh i da se pruži podrška porodici i natalitetu.

- Nagradili smo najmlađu i najstariju bebu, kao i bebu sa najviše braće i sestara. Beba koja je prva dopuzala do cilja bio je Andrej Zimonja, a pobjednik u presvlačenju Marko Milinković dok je prvo mjesto u trčanju osvojila Marija Piljak - kazao je Mehmedović.

Sponzorima manifestacije „Konferencija beba 2023“ uručene su zahvalnice, a učesnicima prigodni pokloni.

Tokom manifestacije dočekani su i učesnici iz regije Birač koji su učestovali na Specijalnoj olimpijadi koja je održana u Berlinu.

U atletskoj trci na 3.000 metara Srebreničanin Mehidin Mehmedović izborio se za treću medalju na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Berlinu.

Mehidinova trenerica i selektorica atletske reprezentacije Specijalne olimpijade BiH Željka Katanić rekla je da je ponosna na njegov uspjeh i zahvalila svima na dočeku u Srebrenici.

- Veoma sam ponosna na njegov uspjeh, jer u teškim vremenskim uslovima pokazao veliku borbu i osvojio srebrenu medalju – rekla je Katanić.

Na Specijalnoj olimpijadi koja je održana u Berlinu učestovalo je sedam reprezentativaca koji su članovi Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine "Leptir".

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo