03.10.2024 / 15:02 BiH - Federalni ministar

Dizdar u Ahmićima s predstavnicima udruženja i povratničkom zajednicom

Dizdar u Ahmićima s predstavnicima udruženja i povratničkom zajednicom
Foto: FENA

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je boravio u Vitezu, gdje je, u pratnji općinskog vijećnika Ekrema Sarajlića, posjetio Udruženje žena "Ahmićanke" i Organizaciju porodica šehida i poginulih boraca općine Vitez.

Tokom posjete, razgovaralo se o radu ovih udruženja, njihovim projektima i značaju koji imaju za lokalnu zajednicu.

- Ova udruženja igraju ključnu ulogu u očuvanju sjećanja na tragediju u Ahmićima, ali i u osnaživanju žena kroz brojne aktivnosti i programe podrške. Na sastanku smo istakli važnost kontinuirane pomoći u ostvarivanju njihovih ciljeva. Potvrdio sam da će Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica biti uz njih i podržati svaki njihov projekt i inicijativu kada god to bude potrebno. Rad ovih udruženja je od neprocjenjive važnosti, ne samo za lokalnu zajednicu, već i za širu regiju - izjavio je ministar Dizdar.

Ministar je također razgovarao s predstavnicima povratnika u Ahmiće i Stari Vitez o prioritetnim infrastrukturnim projektima. Ministarstvo je do sada podržalo izgradnju spomen-obilježja Vrhovine sa 30.000 KM, a u toku je realizacija infrastrukturnih projekata u povratničkim naseljima, ukupne vrijednosti više od 300.000 KM, koje je osiguralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo