03.10.2024 / 09:00 Svijet - Masoud Pezeshkian

Iranski predsjednik zaprijetio Izraelu: Za svaki potez, odgovorit ćemo silovitije!

Iranski predsjednik zaprijetio Izraelu: Za svaki potez, odgovorit ćemo silovitije!
Predsjednik Irana Masoud Pezeshkian (Foto: Arhiv)

Predsjednik Irana Masoud Pezeshkian, sastao se u Dohi s članovima političkog krila Hamasa, gdje je poslao novu i ozbiljnu poruku izraelskim vlastima.

U svom govoru, Pezeshkian je naglasio da će svaki daljnji potez Izraela naići na snažniji odgovor s iranske strane. "Zapadne sile su Iranu davale prazna obećanja, pozivajući nas na suzdržanost kako bi se postigao prekid vatre u Gazi. No, nastavak izraelskih napada prisilio nas je da odlučno reagiramo," izjavio je.

Predsjednik je izrazio duboku tugu zbog gubitka Hamasa, posebno se osvrnuvši na ubojstvo njihovog vođe, Ismaila Haniyeha, kojeg je opisao kao jedan od najtežih trenutaka.

"Ako izraelski režim napravi još i najmanji pogrešan korak, suočit će se s daleko ozbiljnijim posljedicama," dodao je Pezeshkian.

Također je istaknuo da izraelska vojna moć u velikoj mjeri ovisi o podršci Zapada, posebice SAD-a i Europe. Pozvao je muslimanski svijet na ujedinjenu podršku palestinskom narodu, smatrajući da zajednički glas muslimana može spriječiti agresiju na teritorij islamskog ummeta. "Nadam se da će nas Bog voditi na tom putu," zaključio je.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo