26.09.2024 / 13:27 Ljepota i Zdravlje - Sassy voda

Detoks napitak koji pobjeđuje salo

Detoks napitak koji pobjeđuje salo
Foto: Ilustracija

Sassy voda je osvježavajući napitak koji se lako priprema i koji je stekao popularnost zbog svoje jednostavnosti i potencijalnih zdravstvenih prednosti.

Kombinirajući sastojke poput krastavca, limuna, đumbira i mente, ova voda nudi prirodan način da ostanete hidrirani, a istovremeno možete podržati probavu, smanjiti nadutost i potencijalno topiti kilograme - evo kako to funkcionira i zašto ga vrijedi isprobati.

Kako djeluje

Sassy voda postala je popularna zbog svoje sposobnosti smanjenja postotka masti u tijelu, posebno oko problematičnih područja poput trbuha i bokova. Kada se redovito konzumira, pomaže tijelu da se oslobodi viška masnoće, a osim svojstava mršavljenja, ovaj napitak nudi i brojne druge prednosti, poput smanjenja želje za grickanjem nezdrave hrane i ubrzavanja probavnog procesa. Također ima protuupalna svojstva, poboljšava metabolizam i pomaže tijelu da ostane hidrirano dok nadoknađuje izgubljene elektrolite.

Štoviše, pomaže u jačanju imunološkog sistema, čineći tijelo otpornijim na infekcije. Ispire višak vode, pomaže u čišćenju crijeva, snižava nivo holesterola, pa čak i rješava probavne probleme poput nadutosti i zatvora.

Nutritivni sastav

Sastojci koji se koriste u ovoj vodi prepuni su vitamina i minerala. Sadrži vitamin C, vitamin E, nekoliko vitamina B, kalij, fosfor, magnezij, željezo, bakar i kalcij. Antioksidansi prisutni u piću bore se protiv oksidativnog stresa te usporavaju proces starenja.

Sastojci i priprema

1 limun
1 krastavac
8 čaša vode (otprilike 2 litre)
12 listova svježe mente
1 kašika naribanog korijena đumbira
Kako biste pripremili napitak, tanko narežite limun i krastavac, a zatim ih stavite u veliki bokal. Zatim dodajte listiće mente i đumbir te ulijte vodu i dobro promiješajte, a napitak ostavite u frižideru preko noći kako bi se okusi stopili jedan s drugim

Kada i kako piti

Za optimalne rezultate preporučuje se piti Sassy vodu ujutro natašte. Osim toga, pijenje prije ručka i nekoliko sati prije spavanja može dodatno pojačati učinke. Preporučeni dnevni unos je oko 2 litre napitka.

Rutina konzumiranja obično traje sedam dana. Nakon sedmice redovite konzumacije savjetuje se pauza, nakon koje slijede još dva dana pijenja. Tako onda pijete dva dana, s pauzom na trećem danu, i to ponavljajte mjesec dana. Nakon završetka 4-sedmičnog ciklusa, važno je pauzirati na mjesec dana prije nastavka.

Bitno je napomenuti da napitak najbolje djeluje u kombinaciji sa zdravom prehranom.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo