25.09.2024 / 09:02 Svijet - Washington

Obavještajna služba upozorila Trumpa na 'stvarne i specifične' prijetnje Irana da će ga ubiti

Obavještajna služba upozorila Trumpa na 'stvarne i specifične' prijetnje Irana da će ga ubiti
Foto: Arhiv

Američka obavještajna služba upozorila je Donalda Trumpa na "stvarne i specifične" prijetnje Irana da će ga ubiti, navodi se u saopćenju njegove predsjedničke kampanje.

- Predsjednika Trumpa je Ured direktora nacionalne obavještajne službe informirao o stvarnim i specifičnim prijetnjama Irana da ga se ubije u pokušaju da se destabilizira i posije haos u Sjedinjenim Državama - naveo je u saopćenju direktor komunikacija Trumpove kampanje Steven Cheung.

- Obavještajni službenici su utvrdili da su se ovi kontinuirani i koordinirani napadi pojačali u posljednjih nekoliko mjeseci, a službenici za provođenje zakona u svim agencijama rade na tome da osiguraju da predsjednik Trump bude zaštićen i da izbori budu slobodni od miješanja - dodao je.

Kampanja nije elaborirala tvrdnje, koje dolaze kako se pojačava međunarodni pritisak na Iran da smanji rastuće tenzije u Libanu, gdje je Izrael izveo kampanju bombardovanja lokacija koje pripadaju libanonskoj grupi Hezbolah koju podržava Teheran.

Iran je odbacio optužbe da pokušava ubiti Trumpa ranije ovog ljeta, ubrzo nakon što je napadač otvorio vatru na skupu u Pensilvaniji, ubivši jednu osobu i ranivši predsjedničkog kandidata.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo