25.09.2024 / 10:23 Svijet - U Houstonu

U Americi pogubljen monstrum koji je brutalno ubio svog sina

U Americi pogubljen monstrum koji je brutalno ubio svog sina
Foto: Tanjug/AP/Pexels

U Teksasu je u utorak pogubljen Travis James Mullis, koji je 2008 ubio svog sina, koji je imao svega tri mjeseca.

Travis je postao četvrti zatvorenik pogubljen u "najprometnijoj državi sa smrtnom kaznom" ove godine i šesnaesti u SAD.

On je pogubljen smrtonosnom injekcijom i proglašen je mrtvim u 19.01 sati.

Travis Mullis je osuđen za ubistvo svog sina Elije, kojeg je mučio, gazio do smrti i ostavio kraj zida na obali u Galvestonsu, popularnoj turističkoj destinaciji južno od Hjustona.

Mullis, koji je tada imao 21 godinu, rekao je da je "pukao" jer beba nije prestajala da plače.

Osuđenik je iskoristio svoje posljednje obraćanje da se zahvali i iskaže ljubav svojim voljenima, između ostalog i majci ubijenog djeteta, prenosi USA Today.

On se zahvalio svima, posebno ističući svoje prijatelje, ljude sa kojima se dopisivao i sve ljude koji su ga okruživali dok je čekao pogubljenje i koji su ga, kako je rekao, "prihvatili kao čovjeka kakav sam postao tokom mojih najboljih i najgorih trenutaka“.

"Želim da se zahvalim pozornicima na terenu, upravniku i osoblju u zatvoru za sve promjene koje su napravljene u sistemu. Čak i mi koji smo osuđeni na smrt, pokazali smo da je moguće rehabilitovati se, a ne da nas smatraju prijetnjom, pokazali smo da nismo kakvi smo bili kada smo ušli u sistem. Promijenili smo se. Nismo isti", rekao je Mullis.

Mullis je rekao da je preduzeo "pravne korake" da ubrza svoju smrtnu kaznu, koju je nazvao "potpomognutim samoubistvom" i da ne žali zbog toga, ali da je požalio što je ubio svog sina Eliju.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo