23.09.2024 / 20:20 BiH - Općinski sud Mostar

Osuđen napadač na Senada Hadžifejzovića u Blagaju

Osuđen napadač na Senada Hadžifejzovića u Blagaju
Foto: Arhiv
Po optužnici Kantonalnog tužilaštva u Mostaru...

Općinski sud u Mostaru donio je pravomoćnu osuđujuću presudu kojom je oglasio krivim optuženog Himzu Šemića, (1968.) iz Mostara zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i izrekao mu uslovnu osudu kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od mjesec, a koja se neće izvršiti ukoliko za vrijeme od jedne godine od pravomoćnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Optužnicom Tužilaštva HNK-a Himzi Šemiću stavljeno je na teret da je dana 10. septembra 2023. godine, oko 17:40 sati, ispred objekta u vlasništvu oštećenog Senada Hadžifejzovića. iz Sarajeva, u naselju Blagaj, Grad Mostar, na način da je s mjesta suvozača u privatnom motornom vozilu Golf VI, prolazeći pored oštećenog kroz otvoreni prozor oštećenom uputio ozbiljne prijetnje da će ugroziti njegov život ili tijelo, što je oštećenog uznemirilo i izazvalo strah za njegov život.

"Općinski sud je cijenio da će se i sa ovakvom kaznenopravnom sankcijom, a naročito nakon njegovog priznanja počinjenja krivičnog djela, postići preventivna i sankcionirajuća svrha kažnjavanja te da će utjecati na osuđenika da ubuduće ne čini ovakva niti druga krivična djela", saopćeno je iz Tužilaštva HNK.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo