10°C
Mostar 17°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

07.09.2024 / 09:24 BiH - BIHAMK

Pojačana frekvencija vozila prema jugu zemlje i na graničnim prijelazima

Pojačana frekvencija vozila prema jugu zemlje i na graničnim prijelazima
Foto: Vijesti.ba
Prva je subota u mjesecu septembru, a sezona godišnjih odmora se bliži kraju. S tim u vezi, pojačana je frekvencija vozila na putnim pravcima koji od unutrašnjosti zemlje vode ka jugu. Naročito je frekventan putni pravac Sarajevo-Mostar.

Duge su kolone na ulazu u gradove Konjic, Jablanica i Mostar. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Pozivaju se i ostali učesnici u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Brojne su dionice gdje se izvode sancioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Izdvajamo putne pravce: Kladanj-Vlasenica, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica- Ustiprača. Saobraća se usporeno za vozila do 30 tona, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prijelazima, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Napominjemo da su čekanja na graničnim prijelazima podložna čestim izmjenama. Vozači imaju pristup video nadzornim kamerama na našoj web stranici bihamk.ba - Kamere - BIHAMK - Bosanskohercegovački auto-moto klub.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo