12.08.2022 / 11:59 BiH - Širom Hercegovine

'Merhamet' Mostar od početka augusta podijelio više od 300 paketa

'Merhamet' Mostar od početka augusta   podijelio više od 300 paketa
Foto: Vijesti.ba

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar od početka augusta realizovao je akciju podjele prehrambenih paketa porodicama slabijeg materijalnog stanja na području Hercegovine, u sklopu koje je podijeljeno više od 300 paketa.

Nakon uspješno realizovanje akcije Kurban, u saradnji s osnovnim odborima koji djeluju u sklopu Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar te volonterima iz mnogih hercegovačkih mjesta uspješno smo realizirali distribuciju i podjelu više od 300 prehrambeno-higijenskih paketa u Mostaru, Čapljini, Prozoru, Ljubuškom, Nevesinju i Stocu.

Danas smo posjetili Stolac, jučer Nevesinje, prethodnih dana akciju smo realizovali u Čapljini, Ljubuškom i Prozoru. Sve u su to povratničke općine u kojima žive povratnici, a u stanju su potrebe, tako da nastojimo pomoći koliko smo u mogućnosti. U narednom periodu sa akcijom ćemo nastaviti na području Konjica, Jablanice i Tomislavgrada.

Naše zalaganje sve više prepoznaju institucije, privredni subjekti ali i građani koji nas svi zajedno pomažu u misiji dobročinstva.

Često nam se javljaju građani koji nas žele podržati , što nas posebno ohrabruje i dodatno podstiče da naš rad unaprjeđujemo, osnažujemo naše kapacitete, a sve u svrhu pomoći ljudima slabijeg materijalnog stanja u Hercegovini.

Merhamet početkom iduće godine obilježit će 110. godišnjicu postojanja i rada.

Stogodišnja tradicija, razvijena infrastruktura i kapaciteti , mnogobrojni realizovani projekti, kontinuirana briga o najugroženijim slojevima društva garancija su našeg uspješnijeg rada.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo