30.09.2024 / 16:00 BiH - Sarajevo

Kompanija iz Hadžića uz pomoć kolega, partnera, prijatelja i građana donirala klime Klinici za pedijatriju

Kompanija iz Hadžića uz pomoć kolega, partnera, prijatelja i građana donirala klime Klinici za pedijatriju
Foto: Mina

Klinički centar univerziteta u Sarajevu (KCUS) uručio je zahvalnice donatorima – grupi građana koju predstavljaju Tarik i Mirnes Fatić, vlasnici kompanije Bijela tehnika Hadžići i gdin. Zoran Vidaković, uz čiju pomoć je klimatizirana kompletna Pedijatrijska klinika KCUS.

Vrijednost donacije u opremi je cca. 100.000 KM.

Uručenju zahvalnica isred KCUS prisustvovali su prof. dr. Hajrija Maksić, v.d. generalne direktorice KCUS-u, prof. dr. Edo Hasanbegović, direktor Discipline za zdravlje djeteta, prim. dr. Sanko Pandur, v.d. direktora Discipline za nauku i nastavu, doc. dr. Sabina Terzić, v.d. šefice Klinike za pedijatriju, Senada Džebo, v. d. glavne sestre KCUS, Elmedina Mrkulić, glavna medicinska sestra Klinike za pedijatriju i Kenan Muslić (KCUS).

Prilikom uručenja donacije, Tarik i Mirnes Fatić, vlasnici kompanije Bijela tehnika Hadžići istakli su važnost ovake akcije i društvenu odgovornost koju bi trebao da ima svaki građanin, ali i firme.
„ Sve je krenulo spontano. Za jedan dan smo uspjeli zajedno sa našim prijateljima, među kojim su privrednici i naši montažeri iz Hadžića da obezbijedimo finansijsku konstrukciju. Drago nam je što smo uspjeli da olakšamo pacijentima, ali i radnicima KCUS, jer će sada svima da bude ugodnije na Klinici. Hvala i Zoranu i njegovim prijateljima. Svi zajedno smo uspjeli da završimo veliki projekat. Nadam se da će i drugi da se uključe, jer sigurno još mnogo toga treba da se uradi, kako bi naše zdravstvo bilo bolje“, naglasio je gdin. Fatić.

Kako kaže gdin. Vidaković, bh. zdravstvu je potrebna pomoć sistema, ali i građana kao i roditelja.

„Ovim smo dokazali da kada se male ruke sklope kako je moguće sve učiniti pa i to da djeca imaju normalne uslove za liječenje, a tako i uposlenici KCUS bolje uslove za rad. Drago mi je što sam mogao pomoći. Molio bih one koji su u mogućnosti da učine slično ili isto djelo, da se štafeta ematije prebaci kod onih koji žele da pomognu na bilo koji način svojoj zajednici“, poručio je gdin. Vidaković.

Značaj donacije Klinici za pedijatriju istakla je i doc.dr. Terzić. Navela je da je u toku prošle godina na ovoj Klinici hospitalizirano 4.700 djece i pregledano 42.000 pacijenata u savjetovalištima.

Prema riječima, prof. dr. Hajrije Maksić, v.d. generalne direktorice KCUS, ova donacija upotpunjuje nastojanje da se uslovi boravka na Klinici za pedijatriju tokom hospitalizacije ili pregleda u ambulantama, budu što ugodniji malim pacijentima i njihovim roditeljima ali i zdravstvenim radnicima.

„Koristim priliku da se još jednom zahvalim svim dontorima, jer je njihov čin primjer društveno odgovornih građana i pokazuje da KCUS doživljavaju svojim na najbolji način“, rekla je prof. dr. Maksić.

Firme i pojedinci koji su učestvovali u projektu klimatizacije Klinike za pedijatriju su: Salix doo – Salko Japalak, Agram osiguranje - Almir Hamzić, Muhamed Sušić, Mega marketing doo – Jasenko Merđanović, Aldy tour, Cet-Bah doo, Admir Fatić, Mirza Topalović - Protecting doo, Sadin Mehmedić / Adnan Medija, Jasmin Selimović / Anes Halilović, Adana CO doo – Nera, Namik Sejdović, Hasan Isić – Ukras Binježevo, Restoran AS Hadžići, Dževad Turnadžić, OD Elektrim elektroinstalacije, Damir Fišo / Nermina Alađuz, Edin Gadžo, uposlenici Bijele tehnike Hadžići, Halid Elezović, Rijad Boloban, Zoran Vidaković i uposlenici francuske ambasade, Huso i Alija Kokor, XXL parketi Hadžići, Sabahudin Horman - Ali Vis Tarčin, OD SE Solar 1-2 Hadžići, Muhamed Dupovac Hame, Top tim tri Hadžići, Zemira Dedić / Belma Gušo, Sead Tepić, Caffee Terrasa Ilijas Kovačević i Jasmin Ibrica, InHome style Hadžići, Nermin Mustafić, Caffee Barista Admir Islamović, Nexo doo agencija – Jasmina Ćatić, Edis Buljugija/Ahmed Zečić, Udruženje START – Bakir Neradin, Nermin Hodžić, Nedim Dupovac, Amir Sidran, Semir Hodžić, uposlenici Petrol pumpe/Edis Buljugija, Sinan Tabak, Medaris Šunj, SAL ŠPED doo Sarajevo, OMS doo 1, OD AK Elektro team HAdžići – Amel Keško, Nedim Dupovac, HM Trade – Haris Mašović, Camelija osiguranje - Edin Šehić - i Dževad Turnadžić.

Montažeri / saradnici Bijele tehnike Hadžići koji su besplatno montirali i doprinijeli projektu: Adnan Bašić, Enis Boja, Elmir Šehić, Nermin Golubić, Sadin Mehmedić, Adnan Medija, Adnan Horman, Nihad Gavranović, Edis Buljugija, Ahmed Zečić, Belmin Gadžo, Maid Omerčević, Vedad Ćebo, Dino Čorbić i Jasmin Imamović.

(Vijesti.ba) 

 

Izdvajamo