08.10.2024 / 14:47 BiH - FHMZ

U Banjoj Luci danas 27 stepeni, sutra kiša i pljuskovi širom BiH

U Banjoj Luci danas 27 stepeni, sutra kiša i pljuskovi širom BiH
Banjaluka

U Bosni i Hercegovini danas je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U kasnim večernjim satima kiša se očekuje u zapadnim, sjeverozapadnim područjima Bosne i na zapadu Hercegovine.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 10; Sokolac 20; Livno, Sarajevo, Široki Brijeg 21; Bihać, Drvar, Srebrenica, Trebinje 23; Bugojno, Neum 24; Jajce 25; Gradačac, Mostar, Sanski Most, Tuzla, Zenica 26 i Banja Luka 27 stepeni.

Sutra će u BiH prijepodne preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje sa sjeverozapada. U prvom dijelu dana kiša i lokalni pljuskovi širom zemlje. Na jugu je moguća grmljavina. Poslijepodne lokalno slab pljusak je moguć na sjeveru Hercegovine i na jugoistoku Bosne. Jače padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.

Očekiva količina padavine u navedenim područjima između 30 i 60, lokalno do 80 l/m2. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, lokalno na jugu i sjeveru zemlje do 26 stepeni.

U Sarajevu prijepodne će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Poslijepodne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka oko 14, a dnevna oko 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo