08.10.2024 / 18:04 BiH - Za stradale u poplavama

Crveni križ Konjic izdao važno saopštenje: Ovo je najpotrebnije donirati!

Crveni križ Konjic izdao važno saopštenje: Ovo je najpotrebnije donirati!
Foto: Vijesti.ba
Crveni križ Konjic i dalje je uključen u pružanje pomoći stanovnicima mjesne zajednice Neretvica, koji su teško pogođeni nedavnim poplavama.

Zahvaljujući velikodušnosti građana iz cijele Bosne i Hercegovine, skladišta Crvenog križa su prepuna donacija, piše Novikonjic.ba.

“Trenutno smo fokusirani na sortiranje i pripremu paketa pomoći za porodice koje su izgubile domove ili su pretrpjele značajnu štetu. Velika zahvalnost ide svima koji su se odazvali našem apelu i donirali hranu, higijenske proizvode, odjeću i druge potrepštine”, izjavila je Šaha Kurtović, sekretarka Crvenog križa Konjic.

Kurtović je istakla kako je trenutno najveća potreba za novčanim sredstvima, koja će se koristiti za nabavku građevinskog materijala i drugih stvari neophodnih za obnovu domova.

“Molimo sve koji su u mogućnosti da uplate donacije na račun Crvenog križa. Svaki iznos je od velike pomoći”, dodala je.

Trenutno ono što je najneophodnije što se tiče donacija jesu peškiri, čarapi, potkošulje i veš za muškarce i žene. Što se tiče odjeće koju donirate, molimo Vas da se što više bazirate na zimsku odjeću koja je neophodna, apeluju iz Crvenog križa Konjic.

Dragi sugrađani, pozivamo Vas da donirate sljedeće:

- muška obuća br. 41-47
- ženska obuća br. 37-42
- muška odjeća XL-3XL (posebno potrebne jakne)
- ženska odjeca M-XXL (posebno potrebne jakne)
- muški veš, potkošulje i čarapi
- ženski veš, potkošulje,grudnjaci i čarape
- peškiri

NAGLASAK SE STAVLJA DA DOSTAVLJENO BUDE DOBRO OČUVANO ILI NOVO! Navedeno možete dostaviti u prostorije Crvenog križa u Koloniji! Hvala Vam!", navode u svojoj poruci, te dodaju:

"Molimo sve sugrađane da redovno prate naše objave na društvenim mrežama gdje ćemo dijeliti aktuelne informacije o eventualnim potrebama, bilo da se radi o prehrambenim proizvodima, piću, odjeći ili higijenskim potrepštinama.

Također, apelujemo na sve koji su u mogućnosti da se angažuju prosljeđivanjem i dijeljenjem naših objava kako bi što više naših sugrađana bilo obaviješteno i moglo učestvovati u zajedničkim akcijama".

U međuvremenu, iz Crvenog križa Konjic je stigla obavijest da više nije potrebno donirati odjeću.

Crveni križ Konjic raspolaže prostorom u Čelebićima

Crveni križ Konjic obavještava da je u Čelebićima otvoreno centralno skladište Crvenog križa Konjic za prikupljanje i distribuciju humanitarne pomoći za stanovnike pogođene poplavama i klizištima u području Buturović Polja. U ovo skladište stižu veće količine hrane, pitke vode i osnovnih potrepština, koje se dalje usmjeravaju prema najugroženijim domaćinstvima.

Molimo sve one koji žele pružiti pomoć da svoje donacije u vidu hrane, vode i drugih osnovnih sredstava donesu u skladište u Čelebićima, kako bismo lakše i brže dopremili pomoć onima kojima je najpotrebnija. Da bi se izbjeglo preopterećenje našeg kapaciteta molimo da se što manje donacija donosi direktno u kancelarije Crvenog križa… Zahvaljujemo svima na solidarnosti i nesebičnoj podršci u ovim teškim trenucima.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo