28.09.2024 / 09:11 BiH - Sarajevo

Otvorena obnovljena sportska sala u Osnovoj školi 'Isak Samokovlija'

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić prisustvovao je jučer otvorenju rekonstruisane sportske sale u Osnovnoj školi „Isak Samokovlija“.

Za ovu namjenu iz općinskog budžeta izdvojeno je 82.410 KM, a na osnovu ugovora kojeg je ranije načelnik Mandić potpisao sa direktoricom ove škole Nevzetom Doljančić.

Načelnik Mandić izrazio je zadovoljstvo zbog okončanja radova na rekonstrukciji fiskulturne sale.

-Investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija, a naše zadovoljstvo je kada smo u prilici da pomognemo. Sa zadovoljstvom se odazovemo na svaki poziv obrazovnih ustanova za pomoć i podršku iako to nije naša direktna nadležnost. Općina Centar će i u budućem periodu biti uz vas, jer zajedno našim mladima moramo obezbijediti adekvatne uslove za obrazovanje, poručio je Mandić, nakon čega mu je uručena i zahvalnica za podršku i uspješnu saradnju u proteklom periodu.

Direktorica Doljančić zahvalila se Općini Centar i načelniku Mandiću na sveukupnoj podršci ovoj osnovnoj školi, a posebno na doniranim sredstvima za sanaciju školske sportske sale.

- Hvala vam na kontinuiranoj podršci koju pružate našoj školi. Mnogo nam znači što imate sluha za naše potrebe i u skladu s tim izdvajate značajna finansijska sredstva za poboljšanje uslovnosti obrazovnih ustanovi. Sportska sala je bila dugogodišnji problem koji smo zahvaljujući Općini Centar i načelniku Mandiću, riješili, kazala je Doljančić.

Da podsjetimo, sredinom mjeseca otvoreno je i rekonstruirano vanjsko igralište Osnovne škole „Isak Samokovlija“, za šta je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 246.867 KM.

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.

Otvorenju sale u ime Općine Centar prisustvovale su i vijećnica Aida Koluder-Agić i pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo