24.09.2024 / 12:13 BiH - BH Meteo

Temperaturni šokovi: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih sedam dana

Temperaturni šokovi: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih sedam dana
Foto: BH Meteo
Meteorolozi BHMeteo.ba objavili su detaljnu prognozu za naredne dane. Evo kakvog nas vrijeme očekuje do kraja ove, ali i početkom naredne sedmice.

Naime, danas (24.09.) do poslijepodne prolaskom fronte sa zapada prolazne kiše i pljuskova će biti posvuda. Lokalno uz kišu ima grmljavine, uglavnom na jugu i zapadu zemlje. Prolaskom fronte poslijepodne će se razvedriti u većem dijelu zemlje uz rijetku pojavu kratkotrajnih pljuskova.

Danas(24.09.) do poslijepodne prolaskom fronte sa zapada prolazne kiše i pljuskova će biti posvuda. Lokalno uz kišu ima...

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, September 24, 2024

Od srijede (25.09.) do subote (28.09.) uticaj južine uz većinom povremeno umjeren do lokalno na udare jak jugo. U srijedu još promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme uz prolaznu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

U četvrtak (26.09.) i petak (27.09.) stabilnije i većinom pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblačnosti na jugu i zapadu zemlje gdje rijetko može biti kiše. Vrlo toplo i vruće u ta dva dana, posebno u petak kada bi dnevne temperature većinom iznosile između 24 i 29, lokalno do 31 °C.

Za vikend prodor osjetno hladnijeg zraka sa sjevera uz padavine, pojačan sjeverac i buru. Najhladnije u nedjelju i ponedjeljak uz dnevne temperature oko i ispod 15 °C. Ovo zahlađenje će biti samo kratkotrajno, jer nas već utorka (01.10.) očekuje porast temperature.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo