25.09.2024 / 15:36 Regija - Danijel Živković

Na biračkom spisku u Podgorici više od 3.300 osoba sa pravom glasa u RS i Srbiji

Na biračkom spisku u Podgorici više od 3.300 osoba sa pravom glasa u RS i Srbiji
Foto: FENA

Na biračkom spisku za lokalne izbore u Podgorici 29. septembra nalazi se više od 3.300 osoba koje imaju pravo glasa u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska i Srbiji, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

"U obavezi smo da upoznamo kako domaću, tako i međunarodnu javnost. Ovo pitanje će dobiti internacionalizaciju", rekao je Živković na pres konferenciji DPS-a u Skupštini Crne Gore, prenose Vijesti.me.

Poručio je da će na izborni dan spriječiti svako od tih lica da glasaju.

"Parlamentarna većina želi dovođenjem ljudi da ostvari pobjedu u Podgorici. Sada, sa nepobitnim dokazima, pozivamo tužilaštvo da se ovim pitanjem pozabave", kazao je on.

Na pitanje novinara, Živković je kazao da imaju dokaze, te da će biti dostavljeni biračkim odborima i da će na taj način biti spriječeni. On je dodao da je takav slučaj bio u Beogradu, te da su izbori ponovljeni zbog glasača iz RS.

"Imamo podatke da su već kupili kartu da dođu", kazao je i dodao da znaju da imaju izbornu pobjedu.

Živković je konstatovao da se ne mogu imati dva ili više prebivališta, te da je, osim državljanstva, prebivalište uslov.

Komentarišući najave predsjednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića da će staviti u proceduru izmjene Zakona o crnogorskom državljanstvu, Živković je kazao da svi koji dobiju državljanstvo poslije dvije godine dobijaju pravo glasa, te da bi se radilo o izbornom inženjeringu.

Lider DPS-a je poručio da će njegova partija štititi ustavni poredak.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo