21.09.2024 / 21:14 Regija - Velika tragedija

Srbija: Poginuli otac, troje djece i žena, auto im zgnječio oklopnjak Vojske Srbije

Srbija: Poginuli otac, troje djece i žena, auto im zgnječio oklopnjak Vojske Srbije
Foto: Instagram
Otac i troje djece, zajedno s još jednom ženom poginuli su u saobraćajnoj nesreći kod mjesta Ušće u Srbiji, na cesti između Kraljeva i Raške, kada su se sudarili s oklopnim borbenim vozilom Vojske Srbije.

Iz bolnice u Kraljevu potvrđeno je da je majka stradale djece teško povrijeđena te je zbrinuta u bolnici.

Među poginulima je i beba.

Smrtno su stradali vozač i putnici u putničkom automobilu, D. L. (33), L. L. (10), L. L. (7), M. L. (1) i D. K. (27), dok je M.L. (32) zadobila teške tjelesne povrede.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MOJ BEOGRAD - VESTI (@mojbeograd_vesti)


Ministarstvo odbrane saopćilo je da se borbeno vozilo Vojske Srbije "PASARS" danas, oko 13:10, sudarilo s civilnim vozilom kod mjesta Ušće, na cesti Kraljevo-Raška. Vozilo se kretalo prema Raškoj u koloni pod pratnjom vojne policije.

Nadležne službe izašle su na mjesto nesreće kako bi utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog događaja, saopćilo je Ministarstvo odbrane.

"Putnički automobil bio je potpuno prekriven vojnim vozilom, potpuno smrskan. Na mjesto nesreće stigle su ekipe vatrogasaca, spasioca. Uspjeli su nekako podići vojno vozilo i pomaknuti ga. Prizor koji nas je zatekao bio je užasan, prava tragedija", rekao je za RINU jedan od svjedoka.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)


Izvor je za Blic rekao da je majka, koja je jedina iz automobila preživjela stravičan sudar, rekla da je dva sata bila zarobljena ispod oklopnog vozila.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo