25.09.2024 / 11:54 BiH - Ministar u posjeti školama

Vlada USK-a uložila 650.000 KM u obrazovnu infrastrukturu u Sanskom Mostu

Vlada USK-a uložila 650.000 KM u obrazovnu infrastrukturu u Sanskom Mostu
Foto: FENA

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona Denis Osmankić posjetio je četiri osnovne škole u Sanskom Mostu kako bi razgovarao o značajnim ulaganjima kantonalne vlade i resornog ministarstva u obnovu školskih objekata na tom području.

Posjeta je bila prilika za dijalog između Ministarstva i školskih uprava, koji je rezultirao osiguranjem značajnih sredstava za realizaciju nekoliko važnih projekata u obrazovnim ustanovama.

Ministar Osmankić naglasio je da je Vlada Unsko-sanskog kantona ove godine uložila oko 650.000 KM u osnovne škole u Sanskom Mostu.

- U Sanskom Mostu smo izdvojili sredstva za kabinete biologije i hemije u vidu didaktičkog materijala, te za opremanje fiskulturnih sala – pojasnio je ministar Osmankić.

Direktor Osnovne škole "Hasan Kikić" Jasmin Burnić izrazio je zahvalnost na ovim ulaganjima, naglasivši važnost modernizacije obrazovnih objekata za dobrobit učenika i lokalne zajednice.

- Upoznali smo ministra s problemima koji nas muče i dogovorili se oko određenih projekata da budu ugrađeni u budžet ove ili naredne budžetske godine. Radi se o potrebi uređenja školskog dvorišta u okviru čega je potrebno zamijeniti dotrajali asfalt, te određenim radovima na sportskom terenu i rekonstrukciji škole u cilju osiguranja produženog boravka – pojasnio je Burnić.

Posjeta je obuhvatila i obilazak Osnovne škole „Vrhpolje“, Osnovne škole „Mahala“, te Sportsko-rekreativnog centra koji je ranije finansiran sredstvima Vlade USK-a. U Osnovnoj školi „Fajtovci“ planirana je realizacija projekta energetske efikasnosti kroz postavljanje nove fasade, što će značajno poboljšati uvjete rada u školi.

Zastupnik u Skupštini USK-a Almin Hopovac izrazio je zadovoljstvo što su određeni infrastrukturni projekti planirani i realizirani u budžetu Vlade.

-Drago mi je što su određeni infrastrukturni projekti planirani budžetom, procedura je već pokrenuta a neki projekti se i završavaju. Ovo je nastavak kontinuiranog ulaganja u obrazovanje i obrazovnu infrastrukturu – istakao je Hopovac.


(Vijesti.ba / FENA)

 

Izdvajamo