25.09.2024 / 14:04 BiH - Bh. ministar

Hurtić potpisao sporazume za projekte u Zvorniku

Hurtić potpisao sporazume za projekte u Zvorniku
Foto: Vijesti.ba

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić potpisao je sporazume u Zvorniku za dva ključna infrastrukturna projekta: Spomen-obilježje Bijeli Potok i asfaltiranje puta Kula Grad – Sultanovići. 

Projekti se realizuju po osnovu Javnog poziva za obnovu i izgradnju komunalne, socijalne infrastrukture i elektrifikacije.

Sporazum za Spomen-obilježje Bijeli Potok iznosi 40.000 KM, dok je sporazum za izvođenje radova na asfaltiranju lokalnog puta u MZ Kula Grad – Sultanovići vrijedan 50.000 KM.

Hurtić je simbolično položio bijele ljiljane na Spomen - obilježje Bijeli Potok u znak sjećanja na nevine žrtve stradale tokom rata. To ima poseban značaj za lokalnu zajednicu, jer Bijeli Potok predstavlja mjesto duboke emotivne vrijednosti i historijskog značaja. Položeni ljiljani simboliziraju mir, sjećanje i odavanje počasti onima koji su tragično izgubili živote.

Tokom posjete, Hurtić je održao i sastanak sa gradonačelnikom Zvornika Bojanom Ivanovićem s kojim je razgovarao o daljnjoj saradnji i planiranim infrastrukturnim projektima.

- Projekti poput izgradnje Spomen-obilježja Bijeli Potok i asfaltiranja puta Kula Grad – Sultanovići od izuzetne su važnosti za očuvanje historijskog sjećanja i unapređenje kvaliteta života naših građana. Kroz ove inicijative, naše ministarstvo kontinuirano radi na unapređenju infrastrukture i pružanju boljih uslova za život, posebno u zajednicama koje su prošle kroz teške periode. Ovi projekti ne samo da povezuju ljude i omogućavaju bolji pristup osnovnim uslugama, već doprinose i društvenoj koheziji - kazao je Hurtić.

Ivanović je kazao da je današnja posjeta Hurtića od velikog značaja za dalju saradnju, posebno kada se radi o projektima koji direktno doprinose poboljšanju kvaliteta života građana.

- Nastavljamo raditi zajedno na projektima poput izgradnje putne infrastrukture i očuvanja spomen-obilježja, jer su to projekti koji imaju snažan uticaj na našu lokalnu zajednicu. Siguran sam da će zajednička nastojanja dovesti do dugoročnih koristi za sve nas u Zvorniku - istakao je Ivanović, saopćeno je iz Kabineta ministra Hurtića.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo