25.09.2024 / 15:56 BiH - Sarajevo

Delić i direktori banjskih lječilišta o dodatnim sredstvima za liječenje i rehabilitaciju penzionera

Delić i direktori banjskih lječilišta o dodatnim sredstvima za liječenje i rehabilitaciju penzionera
Foto: FENA

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je sa direktorima banjskih lječilišta Olovo, Gradačac i Fojnica razgovarao o dodatnim sredstvima za liječenje i rehabilitaciju penzionera.

Za tu namjenu izdvojeno je 940.000 KM, a Vlada Federacije BiH će u rebalansu budžeta, koji je planiran do kraja ovog mjeseca, odobriti dodatnih milion KM.

Sastanak je upriličen kako bi se s upravama ova tri banjska lječilišta dogovorilo o osiguranju potrebnih termina u tim ustanovama tokom narednih mjeseci, a s ciljem zadovoljenja potreba penzionera za liječenjem i rehabilitacijom i utroška dodatnih milion KM.

Delić je, uz izraze zahvalnosti direktorima na saradnji, istakao važnost da se penzionerima izađe u susret prilikom rasporeda termina korištenja banja do kraja ove godine.

Razgovarano je i o neophodnom proširenju prostornih i smještajnih kapaciteta, čime bi se osiguralo da što veći broj penzionera može koristiti usluge zbog, kako su istakli direktori, povećane potražnje za ovom uslugom, posebno korisnika starije životne dobi, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo