23.09.2024 / 12:08 BiH - Sarajevo

Građani i Općina Centar zajedno: Akcija čišćenja i uklanjanja divlje deponije

Na zahtjev građana Mjesne zajednice Crni Vrh-Gorica, Općina Centar na čelu sa Služnom za Civilnu zaštitu, a u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem „Rad“, Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem „Park“ i uz saradnju građana ove mjesne zajednice, počinje sa akcijom čišćenja divlje deponije koja predstavlja opasnost za stanovnike područja Gorica.

Radi se o čišćenju javnih i parkovskih površina u Ulici Odobašina koja je trenutno mjesto okupljanja lica problematičnog ponašanja. Pomenutim aktivnostima se to nastoji spriječiti. Također u narednom periodu biće pojačane policijske patrole na ovom području.

- Divlja deponija u Ulici Odobašina koja je trenutno nažalost mjesto okupljanja migranata i narkomana, naročito u večernjim satima, će uz saradnju sa KJKP „Rad“ i KJKP „Park“ biti očišćena. Opština Centar će u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima učiniti sve što je moguće, a očekujemo i podršku viših nivoa vlasti, prije svega Ministarstva komunalne privrede KS, Ministarstva unutrašnjih poslova KS, kao i Ministarstva zdravstva KS da se zajedno uhvatimo u koštac sa ovim problemom. Unaprijed se zahvaljujemo i pozivamo sve građane da prijavljuju sumnjive aktivnosti jer samo zajedno možemo riješiti ovaj problem, rekao je načelnik Mandić.

Mole se svi građani za saradnju, te da sve sumnjive aktivnosti na ovom području prijave na dežurni broj policije 122.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo