20.09.2024 / 11:20 BiH - Sarajevo

Zbog fudbalske utakmice i manifestacije 'Run fest 2024' izmjena režima saobraćaja

Zbog fudbalske utakmice i manifestacije 'Run fest 2024' izmjena režima saobraćaja
Foto: FENA

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice 21. septembra u periodu od 18.00 do 24.00 sata, odobrena je privremena obustava saobraćaja u ul. Zvornička od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana-Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ul. Hamdije Čemerlića što će dovesti do izmjene u odvijanju trolejbuskog saobraćaja.

U vrijeme obustave saobraćaja trolejbusi će saobraćati samo na relaciji Otoka-Dobrinja.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenoj ulici u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP "Gras".

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja, zbog održavanja manifestacije "Run fest 2024" na saobraćajnicama 22. septembra u vremenu od 08.10 do 12.30 sati doći će do obustave saobraćaja u ulicama: Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Malta, Azize Šaćirbegović, Vilsonovo šetalište, Ložionička, Topal Osman paše, Bulevar Ivice Osima, Grbavička, Zagrebačka, Vrbanja kao i na raskrsnicama na spojevima sa predmetnim saobraćajnicama, što će dovesti do izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza putnika.

Tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren i odvijaće se na relaciji Ilidža - Čengić Vila, trolejbuski saobraćaj će biti preusmjeren i odvijaće se na relaciji Otoka - Dobrinja, linija 31e Vijećnica -Dobrinjaće u gore naznačeno vrijeme će biti privremeno obustavljena, a linije 18 Drvenija - Pofalići i 41 Drvenija - G.Velešići saobraćat će skraćeno do Željezničke stanice.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu, navodi se u saopćenju Službe za odnose sa javnošću KJKP "Gras".

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo