20.09.2024 / 09:18 BiH - Općina Centar

Mandić uručio vaučere članovima udruženja demobilisanih boraca

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa predsjednikom Udruženja "Demobilisani borci Općine Centar Sarajevo" Sevdalijom Hasanovićem podijelio je vaučere za kupovinu prehrambenih i higijenskih proizvoda članovima Udruženja.

Navedena aktivnost realizovana je u sklopu projekta humanitarnog karaktera sa ciljem pomoći socijalno ugroženim pripadnicima boračke populacije. Vaučere u vrijednosti od 150 KM dobilo je 58 članova Udruženja.

-M islim da je ove godine, kao nikad do sada postignuta koordinacija između boračkih udruženja i da su na dobrom putu da postanu kao jedno, što je bio moj cilj od prvog dana. Željeli smo da vi preko svojih predstavnika odlučujete kako će se novac raspoređivati, a ove godine smo to i u značajnoj mjeri i uspjeli. Hvala vam na saradnji, ja sam ponosan na sve što smo u zadnje četiri godine zajedno uradili, poručio je načelnik Mandić.

Prisutnima se obratio i predsjednik Udruženja "Demobilisani borci Općine Centar Sarajevo" Sevdalija Hasanović.

- Ja bih se zahvalio prvenstveno načelniku, Komisiji za boračka pitanja i predstavnicima Službe za boračko - invalidsku zaštitu, što su nam omogućili da realizujemo i ovu aktivnost. Kada smo se god obraćali za podršku ili neku pomoć uvijek su nam izlazili u susret. Na ovaj način pomoć je došla direktno na naših boraca, kazao je predsjednik Hasanović.

Projekat je finansiran od strane Općine Centar u ukupnom iznosu od 13.500 KM a putem Javnog poziva za finansiranje projekata udruženja boračke populacije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo