20.09.2024 / 13:00 BiH - Sarajevo

Općina Centar pomaže ratnim vojnim invalidima

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je ugovor o realizaciji granta – uklanjanje arhitektonsko-urbanističkih barijera ratnom vojnom invalidu Mevludinu Omerspahiću.

Radi se o projektu kojeg realizuje Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar za šta će iz budžeta Općine Centar biti izdvojen iznos od 8.424 KM za uklanjanje arhitektonskih barijera za ulazak i korištenje stana u invalidskim kolicima – ratnom vojnom invalidu.

Ovom prilikom ratni vojni invalid Mevludin Omerspahić je zajedno sa načelnikom Mandićem potpisao ugovor, čijom realizacijom će se ukloniti arhitektonsko-urbanističke barijere.

Načelnik Mandić naglasio je spremnost lokalne zajednice da pruži snažniju podršku i pomoć boračkoj populaciji i njihovoj inkluziji u društvo, kreirajući pravičniji sistem kroz stvaranje jednakih uslova i mogućnosti za sve.

- Opština Centar u sklopu kontinuirane brige o pripadnicima boračke populacije, dugi niz godina izdvaja finansijska sredstva iz svog budžeta za pomoć ratnim vojnim invalidima koji žive na njenom području. To je najmanje što možemo uraditi, ali i vratiti dug našim borcima, koji su dali svoje živote i dijelove tijela radi naše domovine i za sve nas, - kazao je načelnik Mandić.

Mevludin Omerspahić zahvalio se Općini Centar i načelniku za podršku u prevazilaženju još jedne od barijera.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo