18.09.2024 / 15:02 BiH - Neočekivano

Hrvatski trener na korak od preuzimanja Rome

Hrvatski trener na korak od preuzimanja Rome
Foto: Instagram

Pomalo iznenađujuća vijest jutros je stigla iz Rima. Naime, iz Rome su saopštili da Daniele De Rossi više nije trener ovog tima.

Iznenadilo je to i navijače ovog kluba jer je De Rossi prije samo tri mjeseca potpisao novi, dugoročni ugovor, a sada je ostao bez posla.

Presudio mu je loš ulazak u sezonu kojim nisu bili zadovoljni vlasnici Rome, iako su i navijači očekivali da će se pružiti veća podrška Danieleu De Rossiju.

Naime, Roma je u prva četiri kola osvojila tri boda, a to nije ono što bi zadovoljilo čelnike ovog kluba koji su odmah odlučili da reaguju i da smijene trenera.

"AS Roma obavještava javnost da je Daniele De Rossi razriješen svih dužnosti kao trener našeg kluba.

Odluka kluba je donesena u interesu tima, a sve kako bi nastavili svoj željeni put i dok je još početak sezone.

Našem Danieleu koji će u našem klubu uvijek biti kod kuće veliko hvala za posao koji je napravio u posljednjim mjesecima.

O više informacija će javnost biti obavještena u narednom periodu", stoji u objavi Rome.

Kako prenose italijanski mediji tri su kandidata istaknuta za posao u Romi, a dvojica su Balkanci.

Naime, prema saznanjima medija iz Italije čelnici Rome su već stupili u kontakt sa Edinom Terzićem, te sa Ivanom Jurićem, a navodno žele da razgovaraju i sa Thomasom Tuchelom.

Očekivalo se da će biti kontaktirani i Pioli, te Allegri, ali čelnici Rome su odlučili da odu u drugom smjeru. Također nije kontaktiran ni Sarri.

Na vrhu liste želja su Edin Terzić, te Jurić koji jako dobro poznaje Seriju A, a tu je svakako i Tuchel koji bi bio jako dobro ime za Romu.

Navodno najveće šanse za preuzimanje Rome ima Ivan Jurić i to jer najbolje poznaje ligu i ne bi mu trebao nikakav proces adaptacije na način igre u Seriji A.

Ugovor koji bi novi trener trebao dobiti će skoro pa sigurno biti prvo na godinu dana uz uslov da mora biti izborena Liga prvaka

Ostaje da vidimo koji od trenera će se prihvatiti ovog posla, ali sigurno je da će neko zanimljivo ime preuzeti Romu u narednim danima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo