4°C
Mostar 8°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

05.09.2024 / 20:34 Svijet - Pokazao nalaz obdukcije

Četiri žrtve s jahte kod Sicilije umrle od gušenja

Četiri žrtve s jahte kod Sicilije umrle od gušenja
Foto: X
Prvi pregledi tijela četvero ljudi koji su poginuli u potonuću luksuzne jedrilice britanskog tehnološkog tajkuna Mikea Lyncha kod Sicilije prošli mjesec pokazali su da su umrli od gušenja kada im je ponestalo kisika na brodu, saznaje se iz pravosudnih izvora.

Lynch, njegova kći Hannah, kuhar i četvero gostiju poginuli su u potonuću jedrilice Bayesian duge 56 metara u jakoj oluji kod Porticella, u blizini Palerma, 19. augusta, prenosi HINA.

Prvi rezultati obdukcija četvero žrtava, predsjednika banke Morgan Stanley International Jonathana Bloomera, njegove supruge Judy, advokata Chrisa Morvilla i njegove supruge Nede, sugerišu da su umrli od gušenja kada su ostali zarobljeni na brodu.

Naloženi su daljnji forenzički testovi, a rezultati se očekuju za nekoliko sedmica, rekli su izvori. Obdukcije tijela kuhara Recalda Thomasa i Mikea Lyncha bit će provedene sutra, a Hanne u subotu.

Tijela poginulih, osim kuhara, pronađena su u kabinama na lijevoj strani broda gdje su možda tražili posljednje zračne džepove, rekao je prošli mjesec komandant vatrogasaca Palerma. Kapetan broda James Cutfield i članovi posade Tim Parker Eaton i Matthew Griffiths pod istragom su talijanskih vlasti zbog mogućeg ubojstva iz nehaja i brodoloma.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo