9°C
Mostar 16°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

15.09.2024 / 23:36 Svijet - Pogodili stambenu zgradu

Rusija navođenim bombama napala Harkiv, povrijeđene desetine ljudi

Rusija navođenim bombama napala Harkiv, povrijeđene desetine ljudi
Foto: Telegram
Navođena ruska bomba pogodila je danas stambenu višespratnicu u Harkivu, drugom najvećem gradu u Ukrajini, čime je izazvan požar u kojem je povrijeđena najmanje 41 osoba, rekao je guverner regije.

Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je posljednji napad naglasio potrebu ukrajinskih zapadnih partnera da pošalju oružje i sisteme zračne odbrane te da dopuste korištenje oružja na mete duboko u Rusiji kako bi spasili živote, prenosi HINA.

Oleg Siniehubov, guverner regije Harkiv na sjeveroistoku Ukrajine, rekao je na Telegramu da su u toku spasilačke operacije, da je 12 osoba u bolnici te da su tri osobe u ozbiljnom stanju. Rekao je da je moguće da su neki stanari zarobljeni pod ruševinama.

Siniehubov je objavio fotografiju teške štete na četiri gornja sprata petospratnice, na kojoj su se mogli vidjeti dim i vatra kako sukljaju iz raznesenih prozora.

Zelenski je u svom večernjem video obraćanju rekao da su još tri navođene bombe pogodile sela u regiji Harkiva, gdje su naseljena područja u blizini ruske granice česta meta ruskih napada.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo