12°C
Mostar 16°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

24.08.2024 / 06:00 Fudbal - Anwar El Ghazi

Podržao Palestinu pa dobio otkaz: Tužbom dobio 500.000 eura i donirao ih u Gazu

Podržao Palestinu pa dobio otkaz: Tužbom dobio 500.000 eura i donirao ih u Gazu
Foto: X
Nakon što je dobio sudsku tužbu protiv njemačkog bundesligaša Mainza, holandski fudbaler Anwar El Ghazi (29) donirat će 500.000 eura za pomoć djeci u Gazi.

Anwar El Ghazi je sredinom jula dobio sudsku tužbu protiv Mainza koji mu je uručio otkaz nakon njegovih objava na društvenim mrežama u kojima je pružio podršku Palestincima u sukobu Izraela i Hamasa.

Mainz je suspendovao El Ghazija, a zatim u novembru raskinuo ugovor nakon njegovih objava na društvenim mrežama. Holandski napadač marokanskih korijena je poručio kako ne može šutjeti, dodavši da nema opravdanja za ubistvo hiljada djece u Gazi.

Holanđanin je podnio tužbu, a sud je presudio u njegovu korist. Njemački mediji su objavili kako mu Mainz mora isplatiti plaću za proteklih devet mjeseci, u ukupnom iznosu od 1.7 miliona eura. Pola miliona El Ghazi će donirati djeci u Pojasu Gaze.

"Želim zahvaliti Mainzu na dvije stvari. Prvo, za značajnu finansijsku isplatu, od koje će 500.000 eura otići na finansiranje projekata za djecu u Gazi. Drugo, šta su učinili da se moj glas za potlačene i bezglasne čuje glasnije u pokušajima da me ušutkaju", napisao je na platformi X.


El Ghazi će karijeru nastaviti u velškom Cardiff Cityju, a tokom karijere je igrao i za Ajax, Lille, PSV, Aston Villi i Everton, prenosi Hina.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo