10°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

09.09.2024 / 19:06 Fudbal - Selektor BiH

Barbarez: Zvali smo Ahmedhodžića, nije se javio... Nikakav problem

Barbarez: Zvali smo Ahmedhodžića, nije se javio... Nikakav problem
Foto: Ilustracija
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez najavio je sutrašnju utakmicu protiv Mađarske, koja se igra u Budimpešti.

Barbarez je Mađarima prepustio ulogu favorita, te je istakao da je riječ o vrlo dobroj ekipi uprkos visokom porazu 5:0 od Njemačke prije nekoliko dana.

"Mađarska je dobra reprezentacija i zaslužuje ozbiljan respekt. Mađarska je sigurno bolja od nas, ali vjerujemo da možemo pružiti dobru partiju. Mađarska me oduševila na Euru. Trkački, taktički i u svakom segmentu su favoriti protiv BiH", rekao je Barbarez, te dodao:

"Sigurno da imamo ideju kako da igramo protiv svakog protivnika, bez obzira o kome je riječ. Naš cilj je da imamo svoje lice".

Mnogo bure u bh. javnosti izazvao je odlazak Anela Ahmedhodžića sa okupljanja pred meč sa Holandijom. Stoper Sheffielda je, navodno, bio povrijeđen, a Barbarez je danas prokomentarisao trenutnu situaciju sa njim.

"Nismo se čuli. Očekivao sam njegov feedback što se tiče povrede. Kontaktirali smo ga, ali nam se nije javio. Gledamo na to bez nervoze... Nikakav problem".

Kada je riječ o drugom stoperu Dennisu Hadžikaduniću, kojeg je Barbarez izostavio iz kadra za Holandiju zbog "nezadovoljstva njegovim radom na treninzima", nije poznato hoće li konkurisati za Mađarsku.

"Nisam bio zadovoljan Hadžikadunićevim treningom i pristupom, a vidjećemo sutra da li će biti u kadru. Imamo dvojicu igrača viška, može ih igrati 11 a 23 biti u kadru. Neko će morati biti i na tribinama".

Utakmica Mađarska - Bosna i Hercegovina igra se od 20:45 sati na Puškaš Areni u Budimpešti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo