6°C
Mostar 14°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

13.09.2024 / 12:12 Fudbal - Srbija

Poginuo vođa navijača beogradskog Partizana

Poginuo vođa navijača beogradskog Partizana
Foto: X.com

Navijače beogradskog Partizana zatekla je vijest o smrti B.V. (51), vođe navijačke grupe Južni Front.

Na Autoputu Beograd - Niš na Begaljičkom brudu u četvrtak se dogodila saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom, a ispostavilo se da je poginuo B.V, koji je bio vođa jedne od najjačih navijačkih grupa Partizana, Južnog Fronta.

Prema prvim informacijama, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa puta. Ekipa Hitne pomoći samo je mogla da konstatuje smrt. Po nalogu tužilaštva tijelo je odmah poslato na obdukciju.

Inače, Južni Front osnovan je još u oktobru 1999. godine, dan prije Partizanovog 54. rođendana. Nova navijačka organizacija okupila je navijače iz manjih podgrupa kao što su Rebels, Front, Young boys, Only You, Aliens, Alco Front itd...

Južni Front je bio dugo godina jedna od najjačih grupa navijača Partizana, a sada je ostao bez vođe i čovjeka kojeg su Grobari posebno voljeli.

Inače, navijači Partizana trenutno su razočarani stanjem u i oko kluba i već neko vrijeme se bore protiv trenutne uprave zbog kojih bojkotuju domaće utakmice svog kluba.

Partizan je tokom ljeta ispao iz čak tri evropska takmičenja, klub je napustio najbolji strijelac Mateus Saldanha, pa je bila očekivana i reakcija navijača koji se već dugo bore protiv uprave na čelu sa Miloradom Vučelićem i Milošem Vazurom.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo