15°C
Mostar 22°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 21°C
Bihać 19°C

27.06.2024 / 08:39 BiH - FHMZ

Pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom u BiH, na Bjelašnici 11 stepeni

Pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom u BiH, na Bjelašnici 11 stepeni
Foto: Vijesti.ba

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Sokolac 14, Drvar i Ivan Sedlo 16, Sarajevo 17, Bihać, Bugojno i Široki Brijeg 18, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most i Zenica 19, Bijeljina, Srebrenica i Tuzla 20, Zvornik 21, Mostar 24, Neum 25 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u južnim i sjevernim i centralnim područjima. Tokom dana, lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje. Padavine mogu biti i obilnije, a moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme i dalje nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo