20.05.2024 / 15:12 Politika - Održali riječ

Sastanak o 'Izbornom zakonu RS', predstavnici opozicije se nisu pojavili

Sastanak o 'Izbornom zakonu RS', predstavnici opozicije se nisu pojavili
Foto: RTRS
U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak predsjednika stranaka sa sjedištem u ovom bh. entitetu, koje imaju poslanike u Parlamentu i odbornike u skupštinama gradova o Izbornom zakonu i dogovoru o nastupu na lokalnim izborima.

Sastanku prisustvuju lideri SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Demosa Nedeljko Čubrilović, te predstavnici Socijalističke partije Srđan Todorović, SPS-a Maksim Skoko, te stranaka vladajuće većine koje imaju odbornike u lokalnim skupštinama, javlja RTRS.

Predstavnici opozicionih stranaka nisu se odazvali pozivu predsjednika NSRS Nenada Stevandića i ne prisustvuju sastanku.
 
SDS je već obavijestio Stevandića da neće učestvovati na sastanku.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević kazao je da je samo traženje alibija da izlazite na izbore koje je raspisao CIK.

"Mi vam ne trebamo da javnosti saopštite da idete na izbore koje je raspisao CIK. Sami ste odlučili, sami i saopštite", rekao je Miličević.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović ističe da ne dopušta da se Dodik preko PDP izvlači za svoje nedosljedne i luđačke poteze.

"Preko PDP se neće prati, a šta će raditi sa svojom strankom, baš me briga. Što se nas tiče, neka guta i žabe i krokodile, neka ide i svojim putem, ali taj put se neće ukrštati sa našim", poručio je predsjednik PDP.

Poziv su ranije odbili i Nebojša Vukanović te predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić. Ona je kazala kako niko od njih nije naivan da vjeruje u Dodikove laži i ponude da s njim "sastanče".

"Na kraju krajeva, poslanici Narodnog fronta i opozicije glasali su protiv tog izbornog zakona koji je Dodik gurao u Narodnoj skupštini", kazala je Trivić pa dodala:

"Dodik kaže 'Ajde da ovo malo prolongiramo, a Stevandić 'Ne, ne, idemo sa ovim i usvojit ćemo. To je bilo kasno u noć i on je nekako najviše propagirao da se usvoji izborni zakon, da imamo izborni zakon Republike Srpske po kome će se izaći, mada implementacija tog zakona i prijavljivanje po tom zakonu bi bilo jedan pravni košmar."

Evidentno je, kazala je, da u njihovoj koaliciji ne postoji saglasnost po ovim stvarima, ali kod opozicije postoji.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo