10.09.2023 / 17:14 Fudbal - Katastrofalni rezultati

Nakon novog poniženja, Hansi Flick dobio otkaz!

Nakon novog poniženja, Hansi Flick dobio otkaz!
Foto: Agencije
Za razliku od košarkaša, njemački fudbaleri trenutno ne mogu da se sastave. Ceh je platio selektor Hansi Flick.

Njemački fudbaleri su domaćini narednog evropskog prvenstva i ne igraju kvalifikacione mečeve, ali ono što trenutno prikazuju, zabrinjava sve u zemlji četvorostrukih svjetskih prvaka.

Nakon subotnjeg poraza od Japana u Wolfsburgu (1:4), četvrtog u posljednjih pet utakmica, selektor Hansi Flick nalazio se pod ozbiljnim pritiskom i sve glasnije su se čuli komentari i razmišljanja da li je on pravi čovjek da predvodi Pancere sljedeće godine na Evropskom prvenstvu.

U međuvremenu stigla je vijest da je dobio – otkaz!

„Na prijedlog predsjednika DFB Bernd Neuendorfa, nadzorni odbor donio je odluku da odmah oslobodi dužnosti nacionalnog trenera Hansija Flicka i dvojicu pomoćnih trenera, stoji u saopćenju DFB-a.


Flick je na mjesto selektora došao u ljeto 2021. umjesto Joachima Löwa i od tada je na 25 utakmica zabilježio samo 12 pobjeda. Izuzetno loš skor za Nijemce.

Takođe, subotnji poraz od Japana sa čak 4:1 najteži je poslije 0:6 u Ligi nacija od Španije 2020. godine.

„Trenutno nismo dovoljno dobri, ovo je bio još jedan loš dan, moramo svi da se zapitamo“, rekao je poslije teškog poraza od Japana novi kapiten Gundogan.

Direktor reprezentacije i legenda njemačkog fudbala Rudi Völler nazvao je poraz od Japana „sramotom za njemački fudbal“. Upravo će on predvoditi nacionalni tim dok se ne izabere novi selektor.

Nijemci su razočarali i krajem godine na Svjetskom prvenstvu u Kataru kada su takođe poraženi od Japana (1:2) i nisu prošli ni grupu.

Nema sumnje da će naredni prijateljski meč u utorak u Dortmundu svi pratiti sa velikom pažnjom. A rival je ni manje ni više nego – vicešampion svijeta Francuska.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo