30.09.2024 / 13:38 Fudbal - Selektor BiH

Barbarez: Neke stvari više nećemo trpiti u reprezentaciji

Barbarez: Neke stvari više nećemo trpiti u reprezentaciji
Foto: Vijesti.ba
Selektor BiH Sergej Barbarez saopštio je spisak fudbalera na koje će računati u predstojećim susretima Lige nacija protiv Njemačke i Holandije.

Nakon što je izdiktirao spisak 23 fudbalera, Barbarez je odgovarao na pitanja novinara a prvo se odnosilo na izostavljanje Dennisa Hadžikadunića.

"Neke stvari nećemo više trpiti ni što se tiče terena, ni izvan terena. Što se tiče Hadžikadunića, kompletan stručni štab nije bio zadovoljan njegovim izdanjima na terenu, pa tek onda sve ostalo. Pogotovo nećemo trpiti izjave majke, oca, brata, sestre, cure, menadžera... Toga više neće biti. Na te stvari igrači moraju da utiču. Što se Dennisa tiče, razlog što nije tu je 90% vezan za teren", rekao je Barbarez, koji je dodao:

"Nije ovo rigorozna mjera uopće, kada s nekim niste zadovoljni ne zovete ga. To je sve, nema tu ništa lično. Mi sa svim igračima pričamo, tražimo reakciju od njih. Sve radimo u interesu reprezentacije".

Barbareza raduje što bh. igrači uglavnom igraju u svojim klubovima.

"Zadovoljan sam formom naših igrača, uglavnom svi igraju osim Tahirovića, Tabakovića i Šarića, ali to povezujem sa njihovim promjenama kluba. Svi ostali igraju i s te strane sam prezadovoljan".

O predstojećim utakmicama Barbarez kaže:

"Trebamo gledati situaciju kakva jeste. Nismo mi džaba tu gdje jesmo i mi smo to presjekli, napravit ćemo novi put. Nećemo ni na jednu utakmicu otići da izgubimo 5:0, borit ćemo se sa svakim, a toliko ponosa imamo da se suprotstavimo i najboljim ekipama na svijetu. Uz zajednički rad i malo sreće, pokušat ćemo najbolje, ali nismo u stanju da nešto obećavamo".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo