04.10.2024 / 15:22 Fudbal - FK Sarajevo

Trbić: U ovom trenutku fudbal i sport ne mogu biti u fokusu

Trbić: U ovom trenutku fudbal i sport ne mogu biti u fokusu
Foto: FENA

Čelnici Fudbalskog kluba Sarajevo izrazili su saučešće porodicama stradalih u poplavama i klizištima koja su noćas pogodila Bosnu i Hercegovinu.

V.d. direktor FK Sarajevo Tarik Trbić kazao je na današnjoj konferenciji za medije da su u skladu sa najavama danas trebali govoriti šef stručnog štaba FK Sarajevo Zoran Zekić i igrač Giorgi Gulijashvili, ali rukovodstvo kluba je donijelo odluku da u ovom trenutku fudbal i sport ne mogu biti u fokusu.

- Koristim priliku da pozovim navijače, simpatizere, radnu zajednicu, sve one koji nas prate, da se odazovu pozivima na volonterske akcije, a klub će svakako u skladu sa svojim mogućnostima osigurati pomoć i podršku našim sugrađanima kojima je to u ovom trenutku potrebno. U koordinaciji sa nadležnim tijelima nastavit ćemo sa našim koracima i kao društveno odgovoran klub želimo da u ovom trenutku budemo tu za one kojima je pomoć potrebna - izjavio je Trbić.

Dodao je da je klub od jutarnjih saati na telefonskoj vezi sa takmičarskom komisijom Nogometnog saveza BiH, te da se u toku dana očekuje njihov službeni stav vezano za nastavak prvenstva i eventualno odgađanje utakmica, a sve nakon što federalna vlada i organi civilne zaštite donesu određene odluke.

FK Sarajevo se ranije obratio zahtjevom da se utakmica proti Veleža planirana za ponedjeljak zbog odsutstva reprezentativaca pomjeri za subotu, a u klubu se nadaju da će u ovom trenutku razum prevlalati.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo