27.08.2023 / 23:15 Fudbal - Serie A

Lazio izgubio od Genoe, Napoli slavio protiv Sassuola

Lazio izgubio od Genoe, Napoli slavio protiv Sassuola
Foto: Reuters

U nedjelju od 20.45 časova igrala su dva tima koji su završili sezonu 2022/2023. na prvom i drugom mjestu tabele Serie A.

U novoj sezoni jedan od tih timova nastavlja sa odličnim rezultatima, dok je drugi neprepoznatljiv.

Šampion Napoli je protiv Sassuola došao do druge pobjede na startu šampionata, dok je rimski Lazio na svom terenu izgubio od Genoe, pa sada poslije dva kola nema nijedan bod.

Napoli je rezultatom 2:0 (1:0) bio bolji od Sassuola na svom stadionu „Diego Armando Maradona".

Tim iz Campanie poveo je već u 16. minuti, a strijelac iz jedanaesterca bio je Nigerijac Victor Osimhen, a to mu je bio treći gol u sezoni.

Na startu drugog dijela igre Francuz Lopez dobija direktan crveni karton zbog prigovora, a ubrzo Napoli uspjeva da iznudi još jedan penal. Ovog puta, nije uspio da ga realizuje Raspadori. Međutim, do kraja tim Rudija Garsije ipak uspjeva da dođe do drugog gola. Di Lorenzo pogađa za konačnih 2:0.

U narednom kolu Sassuolo će ugostiti Veronu, a Napoli dočekuje Lazio.

A upravo je Lazio u istom terminu dočekao Genou na Olimpicu. Gosti su slavili rezutatom 0:1, a jedini gol postigao je Mateo Retegui u 16. minutu. Bio je to pogodak glavom poslije odbijene lopte.

Nastavljaju se problemi za Lazio od odlaska Sergeja Milinkovića-Savića u saudijski Al Hilal. Ovog puta su imali veliku inicijativu, daleko veći broj šuteva ka golu rivala, ali premalo pravih šansi da ugroze organizovane goste.

Crnogorski reprezentativac Adam Marušić igrao je kao starter do 64. minuta, kada je zamijenjen.

Tim Maurizia Sarija tako je poražen i durgi put u dva kola, pošto su „nebeskoplavi“ na otvaranju sezone izgubili od Leccea. Genoa, koju kao trener vodi Alberto Gilardino, sada ima tri boda, a u sljedem kolu gostovaće Torinu, prenosi Sport Klub.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo