19.08.2023 / 11:59 Politika - Sarajevo

U ponedjeljak press konferencija Irfana Čengića, tema prijevremeni izbori za načelnika Starog Grada

U ponedjeljak press konferencija Irfana Čengića, tema prijevremeni izbori za načelnika Starog Grada
Foto: Vijesti.ba

Zastupnik u Skupštini KS i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Irfan Čengić zajedno sa grupom Općinskih vijećnika u OV Stari Grad Sarajevo održati će konferenciju za medije u ponedjeljak, 21.08.2023. godine u 11:00 sati u At Mejdan parku u Sarajevu.

Nakon konferencije, zastupnik Čengić će biti na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Tema konferencije za medije jesu prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, ali će Čengić govoriti i o drugim pitanjima.

U javnosti se duže vrijeme polemiše o mogućoj Čengićevoj kandidaturi za mjesto načelnika, od čega se ni Čengić nije ogradio u svojim istupima.

Podsjećamo, za opoziv općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića glasalo je 3.791 birača na nedavno održanom referendumu, a protiv opoziva glasalo je 1.050 birača. Procentualno, za opoziv općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića u Starom Gradu glasalo je 13,52 posto birača.

Odluku o pokretanju opoziva općinskog načelnika donijelo je Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo na vanrednoj sjednici, održanoj 12. juna te je formiralo Komisiju za provođenje postupka opoziva. Odluka o pokretanju opoziva općinskog načelnika donijeta je nakon što je načelnik Hadžibajrić uhapšen 9. maja ove godine u policijskoj akciji „Start“.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo