17.08.2023 / 12:55 Politika - Razgovor sa Dautovićem

Bećirović: Ponos države gradi se na pobjedama

Bećirović: Ponos države gradi se na pobjedama
Foto: Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je sa načelnikom Općine Travnik dr. Kenanom Dautovićem o manifestaciji „Dani pobjede, dani ponosa“, koja će biti organizirana na Vlašiću 16. septembra,... 

...u povodu sjećanja na velike oslobodilačke pobjede Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Toga dana će na lokalitetu Opaljenik biti podignuta pobjednička zastava Armije Republike Bosne i Hercegovine, na način kako ju je, prilikom oslobađanja Vlašića, u martu 1995. godine podigao general Mehmed Alagić.

Dr. Denis Bećirović je naglasio da je Armija Republike Bosne i Hercegovine, iako suočena sa embargom na uvoz naoružanja, uspjela izrasti u respektabilnu vojnu silu, dovoljno jaku i osposobljenu da se suprotstavi jednoj od najopremljenijih armija u Evropi. Iz faze defanzive i konsolidacije, Armija Republike Bosne i Hercegovine je uspjela ući u oslobodilačku fazu. Svaki država gradi svoj ponos i opstanak na vlastitim pobjedama – mi smo uspjeli da se odbranimo i izgradimo svoju domovinu, na imperativu slobode i prava svakoga čovjeka na jednakost, dodao je dr. Bećirović.

Tokom razgovora dr. Dautović, kao predsjednik Organizacionog odbora manifestacije „Dani pobjede, dani ponosa“, zahvalio se za važnu podršku koju je organizaciji ovoga događaja pružio član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo