07.08.2023 / 11:34 Politika - Predsjednica Narodnog fronta

Trivić: Moguće je da budem kandidat za gradonačelnika Banjaluke

Trivić: Moguće je da budem kandidat za gradonačelnika Banjaluke
Foto: Vijesti.ba

Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić kazala je da je moguće da bude kandidat za gradonačelnika Banjaluke, govoreći o tome kakve su šanse da stane u istu kolonu...

... sa PDP, SDS i Nebojšom Vukanovićem protiv Milorada Dodika, imajući u vidu kritike koje dobija od Vukanovića, ali i činjenicu da je Draško Stanivuković funkcioner PDP.

– Obzirom da nam predstoje lokalni izbori, u najvećem broju lokalnih zajednica vjerujem da ćemo nastupiti zajedno s drugim strankama opozicije. Narodni front će stati uz mnoge kandidata iz opozicionih stranaka poput Ljubiše Petrovića, a vjerujemo i da će opozicija stati iza kvalitetnih kandidata koje će predložiti Narodni front u pojedinim lokalnim zajednicama – kaže Trivić za Srpskainfo.

Što se tiče “opšte borbe protiv režima”, odnosno borbe protiv SNSD i Milorada Dodika, kaže da je NF spreman na svaki vid saradnje sa drugim strankama u cilju rušenja režima.

– Ali, ne sa onima koji su pod Dodikovim skutima, poput Stanivukovića. O tome treba da razmišljaju u PDP. Mi smo, kao stranka, vrlo precizni po tom pitanju. I nepokolebljivi u stavovima koje iznosim. Narod je prepoznao odlučnost Narodnog fronta da bude istinska alternativa i to osjetim na svakom koraku, a najveći dio vremena provodim na terenu širom Republike Srpske – kazala je Jelena Trivić.

Na pitanje hoće li biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke, budući da je Stanivuković već poručio da joj nije potreban „legitiman poraz u Banjaluci“, aludirajući na to da bi on pobijedio.

"Niko za sebe neće reći da će izgubiti, pa tako ni Stanivuković, iako je svjestan svog katastrofalnog rejtinga u Banjaluci.

Prerano je da govorimo o kandidaturama, ali ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi Narodni front podržao aktuelnog gradonačelnika. Njegov mandat odavno nema politički legitimitet, jer je pogazio sve principe na kojima je dobio povjerenje građana – prije svega onaj o borbi protiv korupcije i transparentnu Gradsku upravu.

Uz to, posljednja Stanivukovićeva grčevita odbrana režima, po pitanju aktuelne političke krize, kada ih je nazvao “braniocima Srpske”, iako su oni najodgovorniji za katastrofalno stanje u kojem se Srpska nalazi, potpuno ga diskvalifikuje da ga bilo ko može smatrati kandidatom opozicije.

Stoga želimo poručiti građanima Banjaluke da ćemo im kao odgovorna stranka omogućiti alternativu prilikom izbora za gradonačelnika naredne godine. Izbor ne može biti između dva režimska kandidata, Stanivukovića i nekog iz SNSD, jer je to “bitka u jednoj kući”. Građani Banjaluke zaslužuju stvarni izbor – između onih koji vide narod kao sluge, a to su i režim i Stanivuković, i između nas koji politiku promišljamo kao služenje narodu.

Mi ćemo u skladu sa tom prijekom potrebom koncipirati naše političko djelovanje, što uključuje i mogućnost da i ja budem kandidat", zaključila je.

Politička dešavanja na relaciji gradonačelnik – skupštinska većina u Banjaluci opisala je kao cirkusku predstavu za javnost
od koje građani nemaju ništa. "O tome najbolje svjedoči način kako su se većina i gradonačelnik ekspresno dogovorili oko teniskih terena na koje su, uz niz nezakonitosti, potrošili 55 miliona maraka iz narodne kase!?

Sada se fingira sukob sa nižerangiranim funkcionerima SNSD, poput Ljube Ninkovića ili Vlade Đajića, da bi narod zaboravio duboku simbiozu i sinergiju gradonačelnika sa prvim čovjekom SNSD. Riba smrdi od glave. Zašto je utihnula kritika prema “glavi”, zašto je nestalo famozno drvo, šta je s Timom za reviziju i dokle je stigla borba protiv korupcije u gradu? Šta je s Kajak terasom i zašto zemljište do danas nije privedeno namjeni?", kazala je Trivić.

(Vijesti.ba)

 

 

 

Izdvajamo