28.07.2023 / 00:14 Kultura - Igrokaz za djecu

'Vezeni most': Najmlađi Banjalučani pokazali svoje glumačko umijeće

U okviru 20. susreta Banjalučana "Vezeni most" u parku Petar Kočić glumački studio "Roda", na čelu sa glumicom Nevenkom Rodić, upriličio je igrokaz za djecu pod nazivom "Ko je kriv".

Dugogodišnja glumica banjalučkog Dječijeg pozorišta, Nevenka Rodić, za portal Vijesti.ba rekla je nešto više o ovom događaju.

"Evo, djeca iz glumačkog studija "Roda" pripremila su program za najmlađe Banjalučane kako bi im pokazali šta su naučili do sada, ali i da se zabave sa svojim vršnjacima. To smo sve upriličili povodom susreta Banjalučana "Vezeni most", a ja u organizaciji te manifestacije učestvujem od samoga početka, već dvadeset godina", pojasnila je glumica.

Ona je istakla da je zajedno sa svojim malim glumcima spremila kolažni program.

"Ja sam nekada igrala u lutkarskom pozorištu i imam ogromno iskustvo, pa ću ovom prilikom pokazati mališanima kako se pravi lutka. Isto tako, dovijala sam se sa malim igrokazima, pa ćemo sve te izvedbe, recitacije i glumačke igre sklopiti u jednu malu predstavu. Na kraju ćemo odigrati i igrokaz sa lutkama koji se zobe "Ko je kriv". Tom prilikom ćemo postavljati zakonetke na koje će mališani iz publike moći da odgovaraju i na taj način će učestvati u veseloj glumačkoj igri", najavila je glumica.

Ona je na kraju istakla da se njen glumački studio nalazi u banjalučkom "Domu omladine", gdje zajedno sa mališanima osmišljava predstave i na taj način ih priprema možda i za budući glumački poziv.



E.B.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo