22.09.2024 / 23:12 Kultura - Narodno pozorište

Koncertom Songs of Liberation zatvoren specijalni program 'Kultura na ulice!' i Sarajevo Fest

Koncertom Songs of Liberation zatvoren specijalni program 'Kultura na ulice!' i Sarajevo Fest
Foto: FENA
U okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice 2024!”, a u saradnji sa 6. izdanjem Sarajevo Festa, večeras je u prepunoj sali Narodnog pozorišta, izveden koncert „Songs of Liberation“.

Muzička ekipa u sastavu Marija Šestić, Narcis Zečić, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Amar Češljar i Adis Sirbubalo izveli su neke od najvećih hitova izvođača i grupa poput Boba Dylana („Changing of the Guards“), Pink Floyda („A Great Day For Freedom“), Davidea Bowiea („Heroes“), Gila Scotta Herona („Winter In America"), Rufusa Wainwrighta („Going To A Town“) i U2 (Miss Sarajevo“).

Ovo je ujedno bio koncert kojim je zatvoren ovogodišnji specijalni program NPS „Kultura na ulice 2024!“ i 6. Sarajevo Fest.

Kako navode organizatori, šesto izdanje Sarajevo Festa, koje se ove godine održavalo pod temom "Sekularna!", okupilo je najbolje predstave u regionu, eminentne govornike i umjetnike iz cijelog svijeta.

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima, saopćeno je iz NPS-a.


(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo