19.07.2023 / 11:41 Politika - NSRS

Stevandić uporedio Karadžića i Dodika: Obojica su tvrdi

Stevandić uporedio Karadžića i Dodika: Obojica su tvrdi
Foto: Screenshot

U toku je sjednica Narodna skupština RS gdje se razmatraju obavještenja o nekim pojavama od interesa za ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti.

U jednom trenutku u toku sjednice je presjedavajući Nenad Stevadnić, održao vatrenu filipiku u odbranu predsjednika RS Milorada Dodika.

On je kazao da: "Odbrana RS zahtjeva ozbiljne ljude koje razumiju, koje čitaju, koje imaju neko iskustvo. I evo da vam kažem elegantno izbjegavajući vaše provokacije. Gospodin Karadžić je kada je dolazio Carter, ovdje da na nešto ubjeđuje. Ja sam imao tu sreću da budem prisutan, nisam se tada ništa pitao. Danas se ipak nešto i pitam, ali imam to neko iskustvo. Karadžić se držao prilično tvrdo i korektno, i podnio je za to tešku sudbinu.“

Stevandić je naglasio da: „Ja ću vam reći da na svim razgovorima na kojima sam učestovao sa gospodinom Dodikom, on se drži mnogo tvrđe nego, što ovdje demonstrira. Mnogo tvrđe, mnogo čestitije i mnogo časnije. „

„Nemam nikakvu potrebu da ga branim, ja sam svjedok tih razgovora. I način na koji se on ponaša često izgleda kao da je na nekoj starijoj instituciji od predsjednika evrospke komisije.“- zaključio je Stevandić poređenje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo