12.07.2023 / 13:02 BiH - Jedna si jedina - BiH!

U Stuttgartu obilježen završetak školske godine u bosanskim školama

Povodom završetka školske 2022/2023. godine u dopunskim školama BiH na bosanskom jeziku, ...

... u nedjelju, 9. jula 2023. godine, u organizaciji Saveza dopunskih škola BiH, u Stuttgartu je održana tradicionalna manifestacija Jedna si jedina – Bosna i Hercegovina!

Osim predstavnika bosanskih škola iz Stuttgarta, Minhena, Reutlingena, Hamburga, Sindelfingena, Calwa, Rottenburga i Wangena, program u Stuttgartu obogatili su i uveličali, i: najmlađi članovi KUD-a „Mladi biseri“ iz Stuttgarta, književnica Mina Imširović iz Augsburga, književnik Rizvan Rizvić iz Schwarzwalda, Husen i Nevzeta Ismailović iz Minhena, muzičar i pjevač Emir Pihljak, a prisutni su bili u prilici pogledati i postavku izložbe slika Fatime Malčinović, Bosanke iz Švicarske.

Odmah na početku manifestacije u Stuttgartu, nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, učesnici u programu i svi prisutni odali su počast žrtvama genocida u Srebrenici i svim nevino stradalim u našoj domovini, poručivši da će uvijek biti uz one koji su izgubili svoje najmilije i želju da se Srebrenica, nikad, nigdje i nikome na ponovi.

Organizatori manifestacije u Stuttgaru su svu djecu polaznike i polaznice bosanskih škola obradovali poklon-paketićima.

Specijalni dio programa na manifestaciji u Stuttgartu bio je posvećen proglašenju najboljih likovnih i literarnih radova učenika i učenica u 2023. godini prispjelih na tradicionalni konkurs Saveza.

Dio atmosfere sa manifestacije u Stuttgartu zabilježen je i na fotografijama, u prilogu.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo