03.10.2024 / 16:13 BiH - Afera na pomolu

Policija na terenu: Ko je ulazio u prostoriju s listićima za izbore u Zenici?

Policija na terenu: Ko je ulazio u prostoriju s listićima za izbore u Zenici?
Foto: Grad Zenica

Zenička policija ispituje navodni ulazak u zapečaćenu prostoriju Gradske uprave Zenica, u kojoj se nalaze birački listići te materijali za Lokalne izbore 2024. godine.

- U ovom trenutku ne možemo ništa kazati, sve dok ne dobijemo zvaničnu informaciju - kazao je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić.

Provjere se vrše zbog navodne povrede pečata na prostoriji u kojoj je od jučer uskladišten osjetljivi izborni materijal za lokaalne izbore u ovom gradu, planirane u nedjelju. Navodno je pečat s vanjske strane sale neoštećen, ali je oštećen onaj na vratima koja vode iz unutrašnjosti zgrade Gradske uprave prema materijalu.

U više navrata opozicione stranke u Zenici su upozoravale Centralnu izbornu komisiju da je značajan broj članova Gradske izborne komisije (GIK), ali i biračkih odbora na terenu, zaposleno u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, ili je porodično i rodbinski vezano sa takvim osobama i osobama politički aktivnim u vladajućoj stranci BHI KF u Zenici.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo