03.10.2024 / 19:00 BiH - Bruxelles

Vijeće ministara BiH: Nastavlja se dijalog BiH s EU-om na nivou pododbora

Vijeće ministara BiH: Nastavlja se dijalog BiH s EU-om na nivou pododbora
Foto: VM BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Direkcije za evropske integracije, na vanrednoj telefonskoj sjednici usvojilo je Informaciju o održavanju osmog sastanka Pododbora za inovacije, informacijsko društvo i socijalnu politiku između Evropske unije i BiH, koji će biti održan 22. oktobra 2024. u Bruxellesu.

Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine će u suradnji s nadležnim institucijama u Bosni i Hercegovini i nadležnim službama Evropske komisije provesti nužne aktivnosti za održavanje osmog sastanka Pododbora za inovacije, informacijsko društvo i socijalnu politiku između Evropske unije i Bosne i Hercegovine.

Delegacije Bosne i Hercegovine i Evropske komisije razgovarat će o digitalnoj tranziciji, razvoju audiovizualne politike i medija, zapošljavanju i socijalnoj politici, obrazovanju, kulturi, istraživanju i inovacijama te ostvarenom napretku u ovim oblastima između dva sastanka.

Predsjedavajući delegacije Bosne i Hercegovine Adnan Husić, pomoćnik ministrice civilnih poslova BiH, bit će na raspolaganju medijima za upite u vezi s tim sastankom, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo