05.05.2023 / 22:57 Fudbal - Bundesliga

Koln prekinuo seriju Leverkusena, Schalke pobijedio u 112. minuti

Koln prekinuo seriju Leverkusena, Schalke pobijedio u 112. minuti
Foto: Twitter
Fudbaleri Kolna savladali su Bayer Leverkusen na BayAreni sa 1:2 u susretu 31. kola Bundeslige.

Dosta sadržajnije prvo poluvrijeme gledali smo u Leverkuzenu gdje je Bayer bio favorit da nastavi svoj niz nepobjedivosti koji datira još od sredine februara, ali pitao se David Selke.

Nekadašnji napadač Herthe se probudi s vremena na vrijeme i pokaže da posjeduje dovoljan kvalitet, ali za veće pohvale je ipak neophodan kontinuitet.

Selke je postigao dva sjajna gola, prvi glavom u 14. minutu kada se odlično kretao i iskoristio centaršut Kainza, da bi u 36. ponovo vratio prednost svom timu još jednim majstorskim pogotkom. Između ta dva događaja, Bayer je izjednačio preko Adlija kojem je loptu poslužio Moussa Diaby u 28. minutu.

Koln je do kraja zatvorio sve puteve ka svom golu i zadržali su prednost iz prvog dijela, a zanimljiv je i detalj s početka drugog poluvremena kada su navijači ubacivali teniske loptice na teren, navodno revoltirani zbog toga što je meč pomjeren na termin u petak navečer.

Leverkusen je djelovao kao ekipa koja je mislima u polufinalu Evropske lige i meču sa Romom koji slijedi u četvrtak.

U drugoj utakmici odigranoj večeras, Mainz i Schalke odigrali su 2:3. Gosti su dva puta vodili preko Bultera i Kraussa, dok su Barreiro i Martin poravnavali rezultat.

Bilo je dramatično u samoj završnici budući da je potpuno nepotrebno Kohr u 98. minutu povukao Bultera koji je išao ka lopti koju je uhvatio golman Zentner. Potpuno nepromišljen potez domaćeg defanzivca, a Bulter biva siguran za veliku pobjedu gostiju iz Gelzenkirhena.

Igralo se do čak 105. minuta iako je meč bio produžen za samo pet. Bdovi spasa za Schalke, koji je sada izašao iz zone ispadanja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo