02.10.2024 / 21:51 Fudbal - Održana Skupština

Nekoliko velikih promjena u rukovodstvu FK Željezničar

Nekoliko velikih promjena u rukovodstvu FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
U Plavom salonu na Stadionu Grbavica večeras je održana redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati odabrali novi Upravni odbor, te aktivno razgovarali o trenutnoj situaciji i planovima za budućnost.

Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika sa posljednje sjednice, uslijedila je tačka Dnevnog reda koja se odnosila na Izvještaj o radu Radne grupe za postupanje po javnom pozivu za strateško partnerstvo. Izvještaj je prezentovao član Radne grupe Adi Bikić. Radna grupa u zajedništvu sa delegatima aktivno radi na pronalasku potencijalnih partnera. Obavljeni su brojni sastanci i razgovori, a u narednom periodu će Klub raditi na rješavanju administrativnih pojedinosti koje će olakšati implementaciju javnog poziva.

Potom je predsjednik Upravnog odbora, Admir Tunović, prezentovao Izvještaj o radu Upravnog odbora. Admir Tunović je dobio podršku delegata Skupštine. Šest članova je podnijelo neopozive ostavke, a novi Upravni odbor činit će:

Admir Tunović – predsjednik
Senad Hadžić
Stanislav Ćubela
Ahmet Salčin
Almir Hadžiosmanović
Jusuf Tanović
Ante Matijević

Tokom dana neopozive ostavke su podnijeli Elvedin Grabovica, Jasmin Badžak, Enis Džafić, Asmir Dževlan, Ilijas Kovačević i Damir Dinarević. Oni su se pismeno obratili skupštini kluba i obrazložili razloge svog odlaska iz Upravnog odbora.

Admir Tunović i Ahmet Salčin su bili u dosadašnjem sazivu UO.

Stanislav Ćubela je uspješni privrednik. Svoje poslove obavlja u Bosni i Hercegovini i Turskoj i važi za osobu sa jako dobrim konekcijama u poslovnom svijetu. Već nekoliko godina djeluje u bh. sportu, a proteklih nekoliko mjeseci je aktivan u pomoći radu Upravnog odbora.

Senad Hadžić radio je 25 godina u realnom sektoru kao menadžer prodaje u velikim svjetskim kompanijama Loreal Paris, te 18 godina kao menadžer prodaje u kompaniji Nestle za BiH. Trenutno radi kao konsultant za domaće kompanije.

Almir Hadžiosmanović je bivši član Upravnog odbora. Višegodišnji je sponzor i prijatelj Kluba sa kompanijom Complex. Jusuf Tanović je također bivši član i predsjednik Upravnog odbora.

Ante Matijević je pravnik s radnim iskustvom od preko 11 godina, od toga u zadnjih šest godina radi kao advokat u vlastitom uredu gdje zastupa brojna privredna društva. U Upravnom odboru, Ante Matijević, bit će predstavnik generalnog sponzora.

Posljednja tačka Dnevnog reda bio je izbor predstavnika Kluba u organe FSKS. U Skupštinu FSKS izabran je Emir Muhamedagić, dok je u Izvršni odbor FSKS imenovan Budislav Vojinović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo