02.10.2024 / 23:02 Fudbal - Liga prvaka

Dinamo prokockao pobjedu, Juve slavi, loša noć za Real i Bayern

Dinamo prokockao pobjedu, Juve slavi, loša noć za Real i Bayern
Foto: GNK Dinamo Zagreb
U terminu od 21 sat odigrano je sedam utakmica u Ligi prvaka kojim je kompletirano drugo kolo najelitnijeg evropskog takmičenja.

Najubjedljiviju pobjedu slavila je Benfica koja je sa čak 4:0 bila bolja od Atletico Madrida. Strijelci za portugalski tim bili su Akturkoglu, Di Maria, Bah i Kokcu.

U sjajnoj utakmici Juventus je kao gost savladao RB Leipzig sa 3:2. Leipzig je dva puta vodio a oba gola je postigao Šeško, da bi se Juve oba puta vraćao i na kraju slavio pobjedu. Dvostruki strijelac je bio Vlahović, dok je pobjedonosni gol zabio Conceicao.

Treba istaći da je Juventus od 59. minute igrao s igračem manje zbog isključenja Di Gregorija, ali je svejedno uspio preokrenuti i sa desetoricom na terenu.

U Zagrebu je Dinamo odigrao 2:2 sa Monacom, iako je vodio sa 2:0. Modri su do prednosti došli zahvaljujući golovima Sučića i Baturine, ali se Monaco spasio poraza golovima Salisua i Zakarije u 90. minuti iz penala.

Minimalne poraze upisali su Bayern i Real Madrid, koji će brzo zaboraviti ovu noć. Bayern je izgubio na gostovanju od Aston Ville sa 1:0 (Duran), a Real istim rezultatom u gostima od Lillea (David).

Liverpool je sa 2:0 savladao Bolognu golovima McAllistera i Salaha, dok je Club Brugge sa minimalnih 1:0 bio bolji od Sturma u Grazu. Gol odluke je djelo Tzolisa iz 23. minute.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo