26.09.2024 / 21:52 Fudbal - Legenda Zmajeva

Misimović: I moju porodicu su vrijeđali kao Ahmedhodžićevu

Misimović: I moju porodicu su vrijeđali kao Ahmedhodžićevu
Foto: NFSBiH

Zvjezdan Misimović, savjetnik predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, za portal Reprezentacija.ba je govorio o posljednjim dešavanjima u reprezentaciji BiH.

Nezaobilazna tema bio je Anel Ahmedhodžić, sa kojim je bilo problema i dok je Misimović bio na direktorskoj poziciji.

– Kada smo ga mi ranije odlučili da suspendujemo, u medijima se stvorio tzv. hajp, napadali su nas kako to možemo uraditi i slično. Te nesuglasice su se uspjele ispeglati, ali se ponavljaju. Šta se ovaj put tačno desilo, nemam informaciju, ali je sigurno Anel naš najkvalitetniji štoper i šteta je što što neće više biti tu. U jednu ruku ga i mogu razumjeti. Osjetio sam na svojoj koži kako je to kada porodicu vrijeđaju, kada supruga dobija svakve prijetnje, psovke… To je dno dna. Porodica se nikada smije uvlačiti, ma šta god bilo u pitanju, kazao je Misimović.

Osvrnuo se i na Esmira Bajraktarevića, bh. dragulja iz New England Revolutiona.

– Još prije godinu i po dana smo krenuli u tu proceduru oko promjene sportskog državljanstva. U to vrijeme je njemu bilo ponuđeno da najprije odigra nekoliko utakmica za mladu reprezentaciju, ipak je tada imao oko 17 godina… Sretan sam zbog njega i drago mi je kada vidim sve te mlade momke da igraju za našu državu. Žalim li za nekim? Sad ste me malo zatekli. Mnoge sam zvao da igraju za BiH. Sjećam se da je jedan od njih i Jan-Carlo Simić koji je bio u Milanu, a tada je igrao za U15 Stuttgarta. Već tada je jasno dao do znanja da je njegov izbor Srbija, poručio je Zeljkovićev savjetnik.

Selektor Sergej Barbarez, ističe Misimović, ima podršku javnosti i navijača kakve ranije nije bilo.

– Krenuo je s tri poraza i remijem, ali vidimo da ga navijači podržavaju i da imaju strpljenja, što kod prošlih selektora nije bio slučaj. Znači to dosta, naravno, pogotovo cijeloj ekipi. Ranije se čekalo samo nešto loše da se negativno piše. Ali, kao i svemu, na kraju će najviše gledati rezutlat.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo